Forståelse af opladningseffektivitet

Under opladningen kan Tessie måle den energi, der tilføres batteriet, den energi, der bruges af opladeren, og den samlede effektivitet.

Tilsat energi

Din Tesla sporer den energi, der tilføres batteripakken under opladning. Tessie bruger dette tal direkte. Det er det samme som den +x kW-værdi, der kan ses i bilen, mens den oplader.

Brugt energi

Din Tesla måler strømmen og spændingen fra opladeren, før der opstår et effektivitetstab.

Tessie overvåger disse værdier over tid og beregner den strøm, der er brugt i løbet af opladningen.

Effektivitet

Opladningseffektivitet er den energi, der tilføres batteriet, divideret med den energi, der bruges af opladeren.

Effektiviteten påvirkes af mange faktorer, herunder strømkilde, batteritemperatur og omgivelsestemperatur.

Opladning via 120-volt-stikdåser (standardstikdåser i nordamerikanske hjem) vil typisk resultere i en effektivitet på ca. 70 %.

Opladning via 240-volt-stik (et kraftigere stik, der bruges til tørretumblere og elbilopladere) vil typisk resultere i en effektivitet på ca. 90 %.

Opladning via jævnstrøm (DC), som f.eks. Superchargers, vil typisk resultere i en effektivitet på 99-100%.