Forståelse af køreeffektivitet

Tessie måler energieffektiviteten af din kørsel på et par forskellige måder:

• Range Efficiency - Range Efficiency måler mængden af forbrugt rækkevidde i forhold til mængden af kørt rækkevidde i den virkelige verden. Hvis du f.eks. brugte 100 miles rækkevidde, men kun kørte 99 miles i den virkelige verden, ville den kørsel være 99% effektiv.
  • Samlet energiforbrug - Den samlede mængde energi, der forbruges i løbet af en køretur, under hensyntagen til alle forhold i den virkelige verden.
  • Gennemsnitlig energi pr. kilometer - Det samlede energiforbrug divideret med den kørte distance.

Hvis tallene for energieffektivitet er forskellige mellem Tessie og din Tesla

Det er ikke muligt at måle ægte batterienergi og energiforbrug uden at bruge specielt laboratorieudstyr, så din Tesla (og Tessie) giver estimater. Fordi det er estimater, vil tallene afvige. Energidisplayet i bilen bruger en unik beregning, der gør tallet lavere end den sande mængde. Tessie bruger en simpel beregning, som er vist nedenfor.

Før en opladning på mindst 5 kWh er afsluttet, bruger Tessie standard EPA-klassificeringen for køretøjet til energieffektivitetsestimater, som kan være forkerte. Efter opladning lærer Tessie din batteripakke at kende og vil give mere præcise estimater.

Sådan beregner Tessie energiforbrug og energieffektivitet

Her er et eksempel:

Hvis dit batteri er opladet til 100% og har en kapacitet på 100 kWh, og dit batteri går fra 100% til 75% efter en køretur, betyder det, at køreturen brugte 25 kWh.

Hvis der blev kørt 75 miles: 25 (samlet kWh-forbrug) / 75 (samlet antal kørte kilometer) = 0,333 kWh/mi = 333 Wh/mi.