Kalibrering af batteristyringssystemet

Din Teslas batteristyringssystem (BMS) beregner din rækkevidde, batteriniveau og kapacitet.

Med tiden kan disse beregninger blive unøjagtige, fordi:

1. Kalibreringsnøjagtigheden har ændret sig over tid.
  2. Batteriet er kommet i ubalance på grund af forskydningen af de enkelte battericellers spændinger.

Du kan genkalibrere BMS'ens nøjagtighed og genbalancere battericellerne ved at gøre følgende:

1. Lad batteriet falde til under 10 %.
  2. Lad det stå i mindst en time.
  3. Oplad batteriet til 100%, og bliv ved med at oplade, indtil bilen ikke længere tilfører energi fra opladeren. Det kan tage en time eller længere, efter at batteriet har nået 100 %.

Når denne proces er afsluttet, vil BMS-målingerne være mere nøjagtige. Som følge heraf kan den målte kapacitet og rækkevidde ændre sig.