Minimering af batteriets nedbrydning

Batterier nedbrydes naturligt ved brug. Men din opladningsadfærd over en længere periode kan have en bemærkelsesværdig indvirkning.

For de fleste køretøjer er den mest meningsfulde ting, du kan gøre for at optimere dit batteri (og din maksimale rækkevidde), ikke at lade din Tesla forblive 100% opladet. Når batteriet forbliver fuldt opladet, accelererer det nedbrydningen. Indstil din opladningsgrænse til 80 eller 90% til daglig brug (alt efter hvad Tesla-appen anbefaler), og oplad til 100%, når det er nødvendigt.

Nogle køretøjer er udstyret med et litiumjernfosfatbatteri (LFP), som regelmæssigt skal oplades til 100%. Indstil din opladningsgrænse til 100% til daglig brug, og oplad til 100% mindst en gang om ugen. Hvis din bil har været parkeret i mere end en uge, skal du oplade til 100% så hurtigt som muligt.

Du kan afgøre, om din bil har et LFP-batteri ved at åbne opladningsskærmen i bilen og trykke på Set Limit. Hvis skyderen for opladningsgrænsen viser "Daily" og "Trip", er din bil ikke udstyret med et LFP-batteri.