Køretøj offline / manglende data

Tessie fungerer ved at hente data fra Tesla. Hvis der mangler data, eller køretøjet er offline, betyder det, at Tesla ikke kan kontakte køretøjet.

Hvordan kan jeg ordne det?

Du kan ofte løse dette problem ved at vælge Indstillinger > Tilslutning > Opgrader til Next-Gen.

Dette vil opgradere din bil til en nyere forbindelse, som normalt eliminerer problemer med manglende data.

Hvad hvis det ikke løser problemet?

Efter at have analyseret mange års data på tværs af Tesla-flåden og sammenlignet diagnosenotater med Tesla-servicecentre og ingeniører, har vi fundet ud af, at dette også kan skyldes følgende:

• Svagt mobil- eller WiFi-signal (skift til mobil eller WiFi)
  • Hotspot-tethering (skift til mobil eller standard WiFi)
  • Lavt eller defekt 12V-batteri (udskift det)
  • Defekt tilslutningskort (udskift det)
  • Firmwareversioner før 2023.44.30.7 (opgrader firmware og MCU, hvis nødvendigt)
  • Modem- og SIM-kortændringer kan forårsage problemer

Hvis du er i tvivl, kan du prøve en nem løsning ved at genstarte bilen.

Leder du efter gamle data?

Tesla-biler gemmer ikke historiske data, så det er ikke muligt at hente køreture eller opladninger fra før aktiveringen af Tessie.

Hvis du har brug for at genstarte ofte

Hvis sporingen eller forbindelsen ofte falder ud og kræver regelmæssige genstarter, er det et godt tegn på, at Tesla måske skal udskifte 12 V-batteriet eller forbindelseskortet.

Hvis starten på en kørsel eller opladning mangler

Når bilen går i tomgang, stopper Tessie datahentningen i op til 20 minutter, så den kan sove. I dette tidsrum er Tessie afhængig af bilens streaming-API til at kommunikere til os, hvis kørslen eller opladningen begynder.

Hvis starten på en kørsel eller opladning mangler, betyder det, at køretøjets streaming-API ikke har rapporteret, at kørslen eller opladningen begyndte.

Det kan ske af to årsager:

1. API'en er allerede i brug af en anden sporingstjeneste. Du kan løse dette ved at bruge én sporingstjeneste.
  2. Køretøjet har en fejl. Du kan rette den ved at genstarte.