Eliminering af fantomafløb

Når din Tesla er inaktiv - dvs. ikke kører eller oplader - kan du opleve det, der kaldes fantomafladning, hvor batteriet langsomt aflades et par procentpoint i løbet af flere timer.

Fantomafladning sker, når køretøjet forbliver vågent og ikke sover for at spare på batteriet.

Listen nedenfor indeholder alle kendte årsager til fantomafløb på Tesla-køretøjer, og hvordan man løser det.

For at fjerne fantomafløb skal du blot gå ned på listen.

Deaktiver vagttilstand

Sentry Mode holder bilen vågen for at overvåge omgivelserne.

Deaktiver beskyttelse mod overophedning af kabinen

Cabin Overheat Protection holder køretøjet vågent for at overvåge og afkøle interiøret.

Deaktiver deling af data

Når datadeling er aktiveret, vågner køretøjet og uploader data til Tesla i baggrunden.

Du kan slå det fra i bilen under Software > Datadeling.

Brug ikke flere Tesla-sporingsapps

Når den ene tjeneste lader din bil sove, kan den anden utilsigtet holde den vågen. Dette er en bivirkning af, hvordan Teslas firmware er designet i øjeblikket.

Du kan nulstille adgangen til alle sporingsapps ved at ændre adgangskoden til din tesla.com-konto.

Installer ventende softwareopdateringer

Køretøjet kan forblive vågent, når en opdatering afventer, men ikke er blevet fuldt downloadet og installeret.

Flyt enheder uden for Bluetooth-rækkevidde

Når der opstår en Bluetooth-forbindelse, kan køretøjet vågne op automatisk.

Opdater Tesla-appen på dine enheder

Visse versioner af Tesla-appen har en fejl, som hele tiden vækker bilen.

Flyt nøglebrikker væk fra køretøjet

Når en nøglering registreres i nærheden af køretøjet (også lodret, i et rum over eller under køretøjet), kan køretøjet vågne op automatisk.

Forbedre WiFi-signalet

Svage WiFi-forbindelser kan få køretøjet til at holde sig vågent på grund af konstante afbrydelser og gentilslutninger. Du kan slukke for WiFi i køretøjet eller flytte din WiFi-router for at forbedre signalet.

Deaktiver Summon Standby

Summon Standby holder køretøjet vågent. Du kan deaktivere det i køretøjet under Autopilot.

Fjern Tesla-appens widgets fra din startskærm

Tesla-appens widgets kommunikerer med køretøjet og kan holde det vågent. Du kan trygt bruge Tessie widgets.

Genstart køretøjet

Der er et kendt computerproblem, som kan forhindre køretøjet i at gå i dvale. Du kan genstarte køretøjet ved at trykke på begge rullehjulsknapper på rattet, indtil skærmen slukker.

Tænd og sluk for køretøjet

Underliggende firmwareproblemer kan også forhindre køretøjet i at sove. Du kan udføre en power cycle for at fjerne dem.

Reducer polling-intervallet

Under visse omstændigheder kan Teslas data-API vække bilen. I Tessie skal du ændre Indstillinger > Forbindelse > Pollinginterval til 60 sekunder og vente 24 timer for at se, om det hjælper.

Udskift 12V-batteriet

Mange Tesla-ejere har haft succes med at reducere overdrevne kølvand ved at få 12V-batteriet serviceret eller udskiftet.

Service på køretøjet for at reparere de underliggende komponenter

Din Tesla vågner automatisk, når en underliggende komponent aktiveres.

Nogle komponenter, som f.eks. HVAC-systemet og visse sensorer, kan være defekte og aktiveres unødigt, hvilket får køretøjet til at vågne op.

Udskiftning af disse komponenter vil gøre det muligt for køretøjet at sove normalt.