Tilfældige vækkelser

Denne guide forklarer, hvorfor din Tesla vågner af sig selv, og hvad du kan gøre ved det.

Hvis du vil have en komplet liste over, hvad du kan gøre for at hjælpe din Tesla med at sove, skal du følge trinnene i Eliminering af fantomdræning.

Årsager til systemvedligeholdelse

De fleste kølvand er til for at køretøjet kan udføre vedligeholdelse. Disse vedligeholdelsesopgaver og deres kølvandsadfærd er beskrevet nedenfor.

1. Vedligeholdelse af 12V hjælpebatteri: Vågner hvert 10.-60. minut

Hvis du opdager, at din Tesla vågner efter et bestemt mønster, er det derfor.

Ifølge Tesla skal disse bølger understøtte det ekstra 12V-batterisystem.

Under visse omstændigheder kan dette udløses af Teslas data-API. I Tessie skal du ændre Indstillinger > Forbindelse > Pollinginterval til 60 sekunder og vente 24 timer for at se, om det hjælper.

Hvis det ikke hjælper, har mange kunder haft succes med at reducere overdrevne bølger ved at få 12V-batteriet serviceret eller udskiftet.

2. Uploads i baggrunden: Vågner hvert 2.-15. minut

Når datadeling er aktiveret, kan køretøjet ofte vågne og uploade data til Tesla i baggrunden.

Du kan forhindre disse wakes ved at deaktivere Software > Datadeling i bilen.

3. Tesla tjekker ind: Korte opvågninger hver 3. til 24. time

Tesla udsender konstant konfigurationsændringer, advarsler og opdateringer på tværs af flåden, så dit køretøj vil med jævne mellemrum vågne op og tjekke ind hos Tesla. Dette er kendt som at "ringe hjem" til Tesla Mothership.

Disse bølger kan ikke forhindres.

4. Baggrundsdownloads: Lejlighedsvise langvarige opvågninger

Softwareopdateringer kan downloades i baggrunden og holde køretøjet vågent. Nogle softwareopdateringer downloades kun via Wi-Fi, mens andre også downloades via mobildata.

Disse bølger kan ikke forhindres.

5. Afventende softwareopdateringer: Lejlighedsvis langvarige opvågninger

Hvis en softwareopdatering venter på at blive installeret, kan køretøjet forblive vågent eller vågne gentagne gange, indtil den er installeret.

Du kan forhindre disse opvågninger ved at installere alle ventende opdateringer.