Tilfældige vågner

Denne guide forklarer, hvorfor din Tesla vågner af sig selv, og hvad du kan gøre ved det.

For at få den komplette liste over, hvad du kan gøre for at hjælpe din Tesla med at sove, skal du følge trinene i Eliminating Phantom Drain.

Årsager til systemvedligeholdelse

De fleste wakes er for at køretøjet kan udføre vedligeholdelse. Disse vedligeholdelsesopgaver og deres kølvandsadfærd er beskrevet nedenfor.

1. Vedligeholdelse af ekstra 12 V-batteri: Vågner hvert 10.-60. minut

Hvis du opdager, at din Tesla vågner efter et bestemt mønster, er dette årsagen.

Ifølge Tesla er disse wakes til for at understøtte det ekstra 12V-batterisystem.

Under visse forhold kan dette blive udløst af Tesla data API. I Tessie skal du ændre Settings > Connectivity > Polling Interval til 60 sekunder og vente 24 timer for at se, om det hjælper.

Hvis det ikke hjælper, har mange kunder haft succes med at reducere for store bølger ved at få 12V-batteriet serviceret eller udskiftet.

2. Uploads i baggrunden: Vågner hvert 2.-15. minut

Når datadeling er aktiveret, kan bilen ofte vågne og uploade data til Tesla i baggrunden.

Du kan forhindre disse wakes ved at deaktivere Software > Data Sharing i bilen.

3. Tesla check-ins: Kort opvågning hver 3. til 24. time

Tesla implementerer konstant konfigurationsændringer, advarsler og opdateringer på tværs af flåden, så din bil vil med jævne mellemrum vågne op og tjekke ind hos Tesla. Dette er kendt som at "ringe hjem" til Tesla Mothership.

Disse våger kan ikke forhindres.

4. Baggrundsdownloads: Lejlighedsvis langvarige vågne nætter

Softwareopdateringer kan downloades i baggrunden og holde bilen vågen. Nogle softwareopdateringer kan kun downloades via Wi-Fi, mens andre også kan downloades via mobildata.

Disse våger kan ikke forhindres.

5. Afventende softwareopdateringer: Lejlighedsvis langvarige opvågninger

Hvis en softwareopdatering venter på at blive installeret, kan bilen forblive vågen eller vågne gentagne gange, indtil den er installeret.

Du kan forhindre disse opvågninger ved at installere alle ventende opdateringer.