Batteriets sundhed

Batterikapaciteten falder med brugen. Funktionen Battery Health hjælper dig med at visualisere og spore det.

Hvordan fungerer det?

Batteristyringssystemet (BMS) i din Tesla estimerer løbende, hvor meget energi der er i batteriet. Tessie indsamler BMS-estimater for kapacitet og rækkevidde, hver gang du oplader 5 kWh eller mere, så du kan følge dit batteris tilstand.

Kapacitet er den "energitilførte" værdi, der vises i dit køretøj, hvis du oplader det fra 0% til 100%.

Maks. rækkevidde er den værdi, der vises i din bil, hvis den var opladet til 100 %.

Nedbrydningen er den aktuelle kapacitet divideret med kapaciteten, da køretøjet var nyt.

Da disse målinger svinger, er det vigtigt at fokusere på gennemsnittet og ikke et enkelt datapunkt.

Hvis nedbrydningen eller kapaciteten ser usædvanlig høj eller lav ud

Det er muligt, at BMS-kalibreringen er skredet, og at dens beregninger er unøjagtige. Du kan hjælpe den med at lære, hvor meget energi der er i batteriet, ved at kalibrere den.

Bestemmelse af den oprindelige kapacitet

Den oprindelige kapacitet er den gennemsnitlige kapacitet målt af BMS ved levering for alle køretøjer med din nøjagtige konfiguration. Tallet kan ændre sig, efterhånden som Tessie får flere brugere med det samme batteri og får flere data om, hvad den gennemsnitlige kapacitet er, når køretøjet er fabriksnyt.

Hvis dit batteris kapacitet ligger langt over eller under flådens, er det et tegn på, at dit batteri har en anden kapacitet. Du kan finde den korrekte værdi ved at ændre kapaciteten, indtil dine målinger stemmer overens med flådens gennemsnit.

Du kan ændre den oprindelige kapacitet ved at trykke på tallet på måleren, og batteriets sundhed vil automatisk blive genberegnet.

Hvordan kan jeg minimere nedbrydningen?

Tjek Minimering af batteriforringelse.

Hvor meget nedbrydning er normalt?

Kapaciteten begynder at falde med det samme og har en tendens til at stabilisere sig omkring et tab på 10%. Nogle batterier nedbrydes langsomt og stabiliserer sig omkring 100.000 mi eller 150.000 km, men andre kan nedbrydes og stabilisere sig meget hurtigere.

Hvorfor var der en pludselig ændring i kapacitet eller rækkevidde?

Det kan ske, hvis en bil ændrer konfiguration, som påvirker rækkevidden, f.eks. ved at skifte hjulstørrelse, eller når Tesla opdaterer rækkevidden via over-the-air-opdateringer.

Når det sker, er det en god idé at kalibrere batteristyringssystemet for at hjælpe det med at genfinde, hvor meget energi der er i batteriet.

Hvordan måles opladningscyklusser?

Opladningscyklusser repræsenterer det antal gange, batteriet er blevet opladet svarende til 0% til 100%. For eksempel er opladning fra 80% til 90% ti gange én opladningscyklus.

I tiden før Tessie sporer dine opladningsdata, estimerer Tessie opladningscyklusser ved hjælp af bilens virkelige energiforbrugsmønstre.

Hvad sker der, hvis batteriet bliver udskiftet?

Brug knappen Indstil batteridato, og vælg den dato, hvor det nye batteri blev installeret. Batteriets tilstand genberegnes ved hjælp af data fra det nye batteri.